"Czy wiecie, że ciasto zaraz po zrobieniu powinno „odpocząć” przez godzinę w lodówce? Codziennie od 1 do 12 grudnia podzielimy się z Wami najciekawszymi tipami od szefa kuchni oraz ambasadora marki Ambition Łukasza Budzika. Zaczynamy świąteczne odliczanie Składniki: 1 kg mąki typ 500 450 ml cieplej wody 1 łyżeczka drobnej soli Przygotowanie: Mąkę wysyp na stolnicę. W...
"Jak zrobić sernik? Mokry i nie za słodki. Codziennie od 1 do 12 grudnia podzielimy się z Wami najciekawszymi tipami od szefa kuchni oraz ambasadora marki Ambition Łukasza Budzika. Zaczynamy świąteczne odliczanie Składniki: 750g sera mielonego 250 g mascarpone 35 g skrobi ziemniaczanej 180 g cukru pudru 1 laska wanilii skórka z cytryny 6 jajek 270 g śmietanki 36%...
"Panna Cotta z suszonymi owocami na pewno mile zaskoczy Waszych Gości Codziennie od 1 do 12 grudnia podzielimy się z Wami najciekawszymi tipami od szefa kuchni oraz ambasadora marki Ambition Łukasza Budzika. Zaczynamy świąteczne odliczanie Składniki: 1,25 litra śmietanki 36% 300 g cukru 1 laska wanilii 1 op mieszanki suszonych owoców 10 g żelatyny 200 g rodzynek...
"Co zrobić, by karp nie miał zapachu mułu? Codziennie od 1 do 12 grudnia podzielimy się z Wami najciekawszymi tipami od szefa kuchni oraz ambasadora marki Ambition Łukasza Budzika. Zaczynamy świąteczne odliczanie Składniki: - Karp - Mleko 3,2% - 2 cebule - 2 cytryny - 30 ml sosu sojowego - 250 g bułki tartej - 150 g mąki pszennej - 3 jajka W dużej misce układamy...