Nasza strona korzysta z plików cookie Serwis korzysta z plików cookie oraz innych technologii śledzenia w celach prawidłowego funkcjonowania, wyświetlania spersonalizowanych treści i reklamy oraz analizy ruchu na witrynie żeby wiedzieć skąd pochodzą nasi użytkownicy. Możesz zarządzać plikami cookie z poziomu Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies na naszej witrynie znajduje się w Polityce Prywatności.
W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając w link Polityka Cookies w stopce strony.
Produkty

Porady

Modne w kuchni pasztety warzywne

Z ogrodu do kuchni, luty

Coraz więcej mówi się na temat szkodliwości częstego spożywania mięsa. Zdrowa, zbilansowana dieta powinna być zdecydowanie oparta na świeżych warzywach i nasionach roślin strączkowych. Przyszedł zatem czas żeby w naszej kuchni przygotowywać warzywne pasztety.

Cenne wartości warzyw korzeniowych na zimowym stole

Z ogrodu do kuchni, luty

Koniec zimy to zwykle coraz większe pustki w spiżarni. Jesienne zapasy warzyw, przetworów, mrożonek powoli kończą się. Zostają jedynie ostatnie warzywa kopne: ziemniaki, marchewki, pietruszki. Ale dla tych co lubią bogatą kuchnię i znają wartości odżywcze warzyw korzeniowych nieobce są takie smaczne i zdrowe korzenie jak pasternak, rzepa czy brukiew.

Cykoria – zimowa dawka witamin

Z ogrodu do kuchni, luty

Cykoria należy do warzyw, które powinny być dla nas atrakcyjne szczególnie zimą, gdy trudno o świeże, wartościowe jarzyny. Jest ona bogatym źródłem witamin i składników mineralnych Doceńmy więc cykorię w naszej zimowej diecie.

Zimą korzystamy ze słodkich zapasów

Z ogrodu do kuchni, luty

Kto wykazał się w okresie dojrzewania owoców zaradnością oraz przygotował przetwory, może być z siebie dumny i z radością wykorzystywać je w kulinarnych przedsięwzięciach właśnie teraz, kiedy zima w pełni.

Zapisz się do newslettera

Kim jesteś?