Nasza strona korzysta z plików cookie
Serwis w celach prawidłowego funkcjonowania, statystycznych i reklamowych korzysta z plików cookie. Możesz zarządzać plikami cookie z poziomu Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies na naszej witrynie znajduje się w polityce prywatności.

Mimo nazwy, szynkowar to idealne
rozwiązanie nie tylko dla miłośników
mięsnych potraw, ale także dla wegetarian
.
Sam decydujesz, jakie wyroby przygotujesz, z jakimi dodatkami i w jakiej ilości – bez konserwantów i substancji chemicznych. Aby ułatwić przygotowywanie domowych wyrobów w szynkowarach, wprowadzamy coraz to nowsze rozwiązania technologiczne, sprawdzone przepisy i kompletujemy mieszanki przypraw. Sprawdź, jak zrobić domową białą kiełbasę!

Dowiedz się więcej Obrazek
Obrazek
Obrazek
Szynkowar z płaszczem wodnym 1,5 kg + garnek

Szynkowar z garnkiem do parzenia w płaszczu wodnym to produkt idealny do przyrządzania mięs oraz potraw wegetariańskich bez konieczności stosowania dodatkowego garnka. Jest prosty w obsłudze i pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu. Szynkowar opiera się na kołnierzu i nie dotyka dna garnka, dzięki czemu woda otula szynkowar tworząc tak zwany płaszcz wodny – przygotowywane dania są soczyste i równomiernie sparzone. Idealnie dopasowany kołnierz zabezpiecza przed wyparowaniem wody, nie musisz sprawdzać ilości wody, dolewać jej ani obawiać poparzenia. Szynkowar z garnkiem i termometrem pozwalają Ci kontrolować całość procesu.

Szynkowar Browin wyprodukowany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Urządzenie można myć w zmywarce.

W skład zestawu wchodzi 6 części:
  • garnek 4 L – dedykowany do wszystkich rodzajów kuchenek,
  • szynkowar o pojemności 1,5 kg,
  • woreczki na wkład (10 szt.),
  • dwa termometry - jeden do kontroli temperatury mięsa w szynkowarze, drugi do pomiaru temperatury wody.
Dowiedz się więcej Obrazek

Jak używać szynkowaru?

Obsługa urządzenia nie przysparza trudności. W trakcie parzenia istotnym parametrem jest zarówno temperatura mięsa, jak i wody, dlatego do niezbędnika wędliniarza należą dwa termometry.

Książka "Szynkowar. Przepisy..."

Książka jest obszerną publikacją poświęconą szynkowarowi i różnorodnym potrawom, jakie każdy może w nim samodzielnie przygotować. Przepisy przedstawione i polecane przez Artura Nowickiego dedykowane są przede wszystkim miłośnikom wędlin, ale są także propozycje dla zwolenników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej.

Dowiedz się więcej Obrazek
Obrazek

Kultury bakterii do mięs dojrzewających
- 2 g

Kultury bakterii przyspieszają dojrzewanie, zabezpieczają przed rozwojem szkodliwych drobnoustrojów oraz nadają charakterystyczny smak i aromat dojrzewających mięs. Idealne do przygotowania domowych wędlin, schabu, polędwiczki, szynki lub karczku.

Obrazek Dowiedz się więcej Obrazek

Osłonka z przyprawami ostra - 2 szt. Idealnie pasuje do szynkowaru.

Zapewnia doskonały smak, atrakcyjny wygląd i kształt domowym wyrobom! Jest niezwykle łatwa i szybka w zastosowaniu. Osłonka nadaje się do samodzielnego przycięcia i powlekania przyprawami domowych wędlin (parzonych, suszonych i surowych dojrzewających), serów, pieczeni, pasztetów i ryb - pieczonych oraz wędzonych.

Dowiedz się więcej Obrazek
Obrazek

Znajdź najbliższy skład