Jesteś właśnie w trakcie kompletowania wyposażenia dla Twojej kuchni, a może zastanawiasz się nad wymianą zużytego sprzętu? Tak czy inaczej nie mogłeś trafić lepiej. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór produktów, w tym najwyższej jakości patelni, które są w stanie spełnić wymagania nawet najbardziej wybrednych klientów.
Jeśli zastanawiasz się, jaka patelnia jest dla Ciebie najbardziej odpowiednia, powinieneś przede wszystkim zastanowić się nad jej przeznaczeniem.
Po pierwsze: przeanalizuj patelnie pod kątem wielkości. Jeśli gotujesz wyłącznie dla siebie wybieraj raczej małe lub średnie patelnie, które zapewniają Ci idealną powierzchnię do smażenie jednej porcji jajecznicy, lub kotletów.
Po drugie: wybierz patelnię, która jest kompatybilna z twoją kuchenką. Nie wszystkie patelnie dostosowane są do płyt elektrycznych lub indukcyjnych.
Po trzecie: zastanów się, jakie dania przyrządzasz najczęściej. Jeśli jesteś absolutnym fanem naleśników wybierz raczej płytki model, do przyrządzania sosów, lub wieloskładnikowych potraw wybieraj jednak głębokie patelnie z pokrywką.
Wok to model patelni o charakterystycznym, półkolistym kształcie. Przeznaczeniem niniejszego produktu jest przygotowywanie potraw znanych z kuchni dalekowschodniej. Dzięki swojej konstrukcji patelnia Wok zapewnia utrzymanie soczystości oraz achromatyczności przyrządzanych w niej warzyw i mięs.
Wok najczęściej wykonany jest z żeliwa, posiada jedną, lub dwie rączki po bokach i charakteryzuje się delikatnie spłaszczonym dnem, które umożliwia nam wykorzystywanie patelni na klasycznych kuchenkach. Istnieją również modele Woków o półkolistym dnie, te jednak wykorzystywane są w profesjonalnych kuchniach specjalizujących się w serwowaniu potraw azjatyckich.
Patelnia ceramiczna powstała w odpowiedzi na potrzeby osób, które pragną wyeliminować element tłuszczu z procesu smażenia. Na początku taką funkcję miały spełniać patelnie teflonowe, jednak z biegiem lat okazało się, że mogą one wywierać szkodliwy wpływ na nasze zdrowie i środowisko. Do największych zalet patelni ceramicznych możemy zaliczyć:
Patelnie żeliwne charakteryzują się przede wszystkim niezwykłą trwałością. Niniejszy model patelni przeznaczony jest dla wytrawnych miłośników gotowania, którzy cenią sobie tradycję oraz jakość. Użycie patelni żeliwnej jest nieco trudniejsze niż w przypadku modeli ceramicznych lub teflonowych. Żeliwo nagrzewa się i stygnie znaczne dłużej. Jednak do niewątpliwych zalet patelni żeliwnej możemy zaliczyć jej uniwersalność oraz odporność na wszelkie zarysowania.
Jesteś właśnie w trakcie kompletowania wyposażenia dla Twojej kuchni, a może zastanawiasz się nad wymianą zużytego sprzętu? Tak czy inaczej nie mogłeś trafić lepiej. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór produktów, w tym najwyższej jakości patelni, które są w stanie spełnić wymagania nawet najbardziej wybrednych klientów.
Jeśli zastanawiasz się, jaka patelnia jest dla Ciebie najbardziej odpowiednia, powinieneś przede wszystkim zastanowić się nad jej przeznaczeniem.
Po pierwsze: przeanalizuj patelnie pod kątem wielkości. Jeśli gotujesz wyłącznie dla siebie wybieraj raczej małe lub średnie patelnie, które zapewniają Ci idealną powierzchnię do smażenie jednej porcji jajecznicy, lub kotletów.
Po drugie: wybierz patelnię, która jest kompatybilna z twoją kuchenką. Nie wszystkie patelnie dostosowane są do płyt elektrycznych lub indukcyjnych.
Po trzecie: zastanów się, jakie dania przyrządzasz najczęściej. Jeśli jesteś absolutnym fanem naleśników wybierz raczej płytki model, do przyrządzania sosów, lub wieloskładnikowych potraw wybieraj jednak głębokie patelnie z pokrywką.
Wok to model patelni o charakterystycznym, półkolistym kształcie. Przeznaczeniem niniejszego produktu jest przygotowywanie potraw znanych z kuchni dalekowschodniej. Dzięki swojej konstrukcji patelnia Wok zapewnia utrzymanie soczystości oraz achromatyczności przyrządzanych w niej warzyw i mięs.
Wok najczęściej wykonany jest z żeliwa, posiada jedną, lub dwie rączki po bokach i charakteryzuje się delikatnie spłaszczonym dnem, które umożliwia nam wykorzystywanie patelni na klasycznych kuchenkach. Istnieją również modele Woków o półkolistym dnie, te jednak wykorzystywane są w profesjonalnych kuchniach specjalizujących się w serwowaniu potraw azjatyckich.
Patelnia ceramiczna powstała w odpowiedzi na potrzeby osób, które pragną wyeliminować element tłuszczu z procesu smażenia. Na początku taką funkcję miały spełniać patelnie teflonowe, jednak z biegiem lat okazało się, że mogą one wywierać szkodliwy wpływ na nasze zdrowie i środowisko. Do największych zalet patelni ceramicznych możemy zaliczyć:
Patelnie żeliwne charakteryzują się przede wszystkim niezwykłą trwałością. Niniejszy model patelni przeznaczony jest dla wytrawnych miłośników gotowania, którzy cenią sobie tradycję oraz jakość. Użycie patelni żeliwnej jest nieco trudniejsze niż w przypadku modeli ceramicznych lub teflonowych. Żeliwo nagrzewa się i stygnie znaczne dłużej. Jednak do niewątpliwych zalet patelni żeliwnej możemy zaliczyć jej uniwersalność oraz odporność na wszelkie zarysowania.