Jedni go kochają, inni unikają. Taki jest właśnie wigilijny karp! Największe obiekcje wzbudza jego silny zapach, określany jako "mulisty". Znamy kilka sposobów, by się go pozbyć. A nagrodą za włożony trud jest pyszne mięso tej ryby. W dzisiejszym odcinku, razem z Arkadiuszem Wilamowskim oraz marką Ambition, zaserwujemy Wam karpia w galarecie.
Bez jakiej potrawy nie wyobrażacie sobie wigilijnej kolacji? Założymy się, że większość z Was odpowiedziała po cichu: barszcz z uszkami. Jedni podają go w filiżankach do picia, inni w głębokich talerzach. Ten smak i aromat znane są w prawie każdym polskim domu. A samo lepienie uszek ze zwykłego gotowania przemienia się w rodzinne spotkanie. Nawet na planie poczuliśmy się jakoś tak… rodzinnie.
"Zjeść po krakowsku". Wiecie co to znaczy? Według jednych źródeł znaczy to tyle, co zjeść na cudzy koszt. Według innych – zjeść smacznie i do syta. Jedno jest pewne – kulinarna podróż po stolicy małopolski to spotkanie z bogactwem smaków. Mieliśmy niemały problem, żeby zdecydować co Wam zaserwować. Tyle tego jest. W poprzednim odcinku wybór padł na maczankę. Dzisiaj na salony wjedzie pieczona kaczka.
"I znów wracamy na szlak regionalnych smaków. Po wizycie na Górnym Śląsku, gdzie zdradziliśmy Wam przepis na kluski śląskie oraz roladę wołową, czas na kolejny region Polski – Małopolska. A skoro jesteśmy w Małopolsce, grzechem byłoby nie zjeść krakowskiej maczanki oraz kaczki po krakowsku. Dobrze, że jest z nami nasz szef kuchni - Arkadiusz Wilamowski. On umie w te kulinarne gierki.
Górny Śląsk – nasz pierwszy przystanek na kulinarnej mapie Polski. To tu zaczyna się nasza podróż z marką Ambition w ramach cyklu „Na szlaku regionalnych smaków”. W poprzednim odcinku wspólnie z Arkadiuszem Wilamowskim zdradziliśmy Wam przepis na kluski śląskie z sosem grzybowym. Do kompletu brakuje jeszcze rolady. Bierzemy się do roboty!
Zwarci, gotowi i głodni... nowych wyzwań rzecz jasna, wspólnie z marką Ambition – partnerem cyklu, wyruszamy w kulinarną podróż po różnych zakątkach Polski, by zdradzić Wam przepisy na tradycyjne, regionalne przysmaki. Wyprawę rozpoczynamy na Górnym Śląsku, który poza industrialnym krajobrazem kojarzy się również z pyszną tradycyjną kuchnią. Najpopularniejszym daniem kuchni śląskiej są oczywiście kluski oraz rolada mięsna z modrą kapustą. I to...
Święta Wielkanocne tuż tuż… Oprócz żurku, białej kiełbasy i jajek na wielkanocnym stole nie może zabraknąć świątecznych wypieków. Razem z Arkadiuszem Wilamowskim – ambasadorem marki Ambition przygotujemy wielkanocną babkę a pomogą nam w tym akcesoria oraz naczynia marki Ambition z kolekcją Cherry na czele, która wyróżnia się wyjątkowym designem oraz najwyższą jakością wykonania.
Ponieważ Święta Wielkanocne lada moment, wspólnie z Arkadiuszem Wilamowskim – ambasadorem marki Ambition chcielibyśmy przedstawić Wam ciekawy przepis na wielkanocny stół. Będzie to doskonała alternatywa do tradycyjnych potraw. Co byście powiedzieli jeżeli na stole pojawiłaby się tarta, ale nie owocowa a grzybowa? W odcinku zaprezentujemy akcesoria oraz naczynia marki Ambition z kolekcją Cherry na czele która wyróżnia się wyjątkowym designem oraz...
Dziś odcinek specjalny - gotowanie na polanie przed górską chałupką z szefem kuchni Arkadiuszem Wilamowskim – ambasadorem marki Ambition, który zdradzi nam tajniki Podhalańskiej kuchni. Każdy kto odwiedza Zakopane obowiązkowo powinien spróbować Kwaśnicy oraz Moskali z Tatrzańskim pstrągiem. Zobaczcie jak przy pomocy naczyń i akcesoriów kuchennych marki Ambition można łatwo i pysznie przygotować te regionalne górskie potrawy. Film został...
Jest wiele sposobów, dzięki którym można zadbać o naszą planetę. Idea zero waste, która zachęca m.in. do niemarnowania żywności pozwala nam na kreatywne podejście do gotowania, a tym samym na oszczędność produktów oraz pieniędzy! Wraz z marką Ambition przygotowaliśmy kilka przepisów, do których składniki na pewno znajdziesz w swojej kuchni. Sprawdź, jak gotować z tego co masz pod ręką, w duchu zero waste!
Jest wiele sposobów, dzięki którym można zadbać o naszą planetę. Idea zero waste, która zachęca m.in. do niemarnowania żywności pozwala nam na kreatywne podejście do gotowania, a tym samym na oszczędność produktów oraz pieniędzy! Wraz z marką Ambition przygotowaliśmy kilka przepisów, do których składniki na pewno znajdziesz w swojej kuchni. Sprawdź, jak gotować z tego co masz pod ręką, w duchu zero waste!
Jest wiele sposobów, dzięki którym można zadbać o naszą planetę. Idea zero waste, która zachęca m.in. do niemarnowania żywności pozwala nam na kreatywne podejście do gotowania, a tym samym na oszczędność produktów oraz pieniędzy! Wraz z marką Ambition przygotowaliśmy kilka przepisów, do których składniki na pewno znajdziesz w swojej kuchni. Sprawdź, jak gotować z tego co masz pod ręką, w duchu zero waste!
Jest wiele sposobów, dzięki którym można zadbać o naszą planetę. Idea zero waste, która zachęca m.in. do niemarnowania żywności pozwala nam na kreatywne podejście do gotowania, a tym samym na oszczędność produktów oraz pieniędzy! Wraz z marką Ambition przygotowaliśmy kilka przepisów, do których składniki na pewno znajdziesz w swojej kuchni. Sprawdź, jak gotować z tego co masz pod ręką, w duchu zero waste!
Trawnik świeci pustką? Zaprosiłeś znajomych na grilla? Chcesz spędzić leniwe popołudnie pośród zieleni? Nie zapomnij o nowoczesnych i funkcjonalnych meblach ogrodowych. Przydadzą się solidny stół i praktyczne krzesła, komfortowe huśtawki z poduchami i wygodne hamaki. Szukaj inspiracji w naszym filmie!